به گزارش مشرق به نقل از فارس، مهدی غضنفری وزیر صنعت، معدن و تجارت ظهر امروز یکشنبه در حاشیه افتتاح نمایشگاه دستاوردهای سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران طی سخنانی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: فعالان حوزه تولید و تجارت نشان دادهاند که همواره با سیاستهای دولت همراه بودند.
وی افزود: فعالان حوزه سیاست و تجارت همراهی خود با دولت را در فاز اول هدفمندی یارانهها اثبات کردند.
وزیر بازرگانی ادامه داد: چیزی که بازار را دچار مشکل کرده است، نوسانات بازار ارز و عدم پیشبینی آینده در این بازار بود، اما پس از تصمیمات دولت به ویژه اطلاعرسانی بانک مرکزی جلسات مختلفی با تشکلهای تولیدی و توزیعی و سازمان حمایت نیز داشتیم.
غضنفری در همین رابطه گفت: همه افراد ذکر شده متعهد شدند که قیمتها را به حالت طبیعی قبل از نوسانات ارز بازگردانند.
وی خاطرنشان کرد: بخش خصوصی و تشکلهای تولیدی و توزیعی تأکید داشتند که سازمان حمایت و سازمان تعزیرات با هرگونه اجحافی در سطح عرضه یا امتناع از فروش کالا برخورد کنند؛ به کمک مجلس در بخش خصوصی مشکلی نداریم و در صورتی که مواردی از عدم عرضه کالا، گرانفروشی و احتکار مشاهده شود، سازمان حمایت و تعزیرات مأمور است برخورد شدید داشته باشد.
وزیر بازرگانی اظهار داشت: آنچه تولید و وارد شده با قیمت مرجع است و فرآیند تخفیف ارز با قیمت مرجع برای واردات همچنان ادامه پیدا میکند.
غضنفری افزود: فرآیند تخفیف ارز به قیمت مرجع برای تولید و واردات همچنان ادامه خواهد داشت؛ تولیدکنندگان اگر با مشکل مواجه شدند، میتوانند به ما مراجعه کنند.
وی گفت: بخش خصوصی و اصناف همراه با سیاستهای نظام و دولت هستند؛ ما فکر میکنیم که مثل گذشته در بازار آرامش ایجاد میشود؛ از نظر کالاهای اساسی در بازار کمبودی وجود ندارد و انبارهای بنکداران و گمرکات مملو از کالا است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین خاطرنشان کرد: تشکلها باید مواظب باشند تا عرضه به موقع صورت بگیرد و مواردی از برخورد با احتکارکنندگان خواهیم داشت که سازمان حمایت به صورت رسانهای در مورد آن گزارش میدهد.
غضنفری ادامه داد: اکثر تولیدکنندگان و توزیعکنندگان با سیاستهای دولت اعلام همکاری کردهاند تا بازار با آرامش به سمت شب عید پیش برود.
وی در بخش دیگری از سخنانش به افزایش نرخ سود بانکها اشاره کرد و گفت: دولت برای برخورد با مهمترین چالش که میتواند برای اقتصاد خطرناک باشد، به نام نقدینگی سرگردان برخورد خوب و تصمیمگیری مناسبی کرد؛ تصمیم بانک مرکزی به اتکای مصوبه شورای پول و اعتبار به جهتگیری درست نقدینگی سرگردان کمک کرد و وزارت بازرگانی هم میتواند با سیاستهای وجوه اداره شده در حوزههای اولویتدار نرخ تسهیلات بانکی را برای بخشی از صنعت و معدن که اولویتهای بالاتری دارند جهتدهی و سازماندهی کنند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: اگر نتوانیم نقدینگی را مدیریت کنیم، ممکن است تخریبی که به حوزههای تولید و تجارت وارد میکند، بیشتر از اندک افزایش نرخ سود تسهیلات بانکی باشد.